ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ομάδα του Πινγκ-Πονγκ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ταύρου ιδρύθηκε το 1983 και από το 1984 αποτελεί μέλος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Η αθλητική ιστορία του Π.Κ.Δ.Τ. είναι γεμάτη από διακρίσεις, αλλά προπάντων από προσπάθειες για τη διάδοση του αθλήματος σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά του Δήμου μας και όχι μόνο.

Πρόεδρος τότε της ομάδας κ%ce%b4%ce%b1%ce%bf%cf%84-%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bfαι εμπνευστής της όλης προσπάθειας ο Δήμαρχος Ταύρου Παναγιώτης Βακαλόπουλος, μεγάλος λάτρης του αθλητισμού και φυσικά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αυτού του μικρού αθλήματος στη χώρα μας που τόσο έχει ανάγκη από τέτοιους φίλους σαν το Δήμαρχο Ταύρου.

Από ιδρύσεως της ομάδας  του Π.Κ.Τ.Δ., το τμήμα υπάρχει και δουλεύει μέσα στις συντεταγμένες που έχει δώσει η Δημοτική Αρχή δηλ. στην ανάπτυξη της μαζικής απασχόλησης στο άθλημα , στην δυνατότητα υψηλής ποιοτικής δραστηριότητας σε ταλαντούχα παιδιά ( μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας ) μα προ πάντων στη σωστή διαπαιδαγώγηση των αθλούμενων.

Προπονητής της ομάδας από το 1984 έως και σήμερα είναι ο Άρης Τσακίρογλου .

Πρώτη συμμετοχή το 1984 στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Δ. Αττικής και πρώτοι αθλητές οι Πατίστας, Χαντζής, Καπόγλου, Κυριακόπουλος, Καπετανάκης, Ασλανίδης, Αλ. Αρσενιάδης, Κ. Αρσενιάδης, Α. Αρζένης καθώς και οι αθλήτριες Παπαγεωργίου, Νίκα, Στεργιανοπούλου, Μαρίνου, Παυλίδου, Παλιάτσου, Τερζάκη, αδελφές Δελατόλα.

Σχεδόν κάθε νέα χρονιά μας έδινε και μια νέα άνοδο τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες με αποτέλεσμα το 1991 να έρθει η άνοδος στην Α’ Εθνική Κατηγορία στους άντρες (με τους Ζήκο, Κεχαγιά και Τσακίρογλου) και στη Β’ Εθνική Κατηγορία στις γυναίκες.

Πολλά είναι τα μετάλλια και οι διακρίσεις ειδικά στις μικρές κατηγορίες μα ακόμα μεγαλύτερη η χαρά της εισαγωγής σε πανεπιστημιακές σχολές αθλητών του Δήμου μας.

Πρώτος προπονητικός χώρος ήταν το διώροφο κτήριο του Π.Κ.Τ.Δ. όπου συστεγάζονταν και όλα τα άλλα τμήματα του Δήμου και ο πρώτος εξοπλισμός ήταν τρία αυτοσχέδια τραπέζια από νοβοπάν. Το 1986-87 το τμήμα του Πινγκ-Πονγκ φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του 4ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου. Εκεί πλαισιώθηκε και από τα παιδιά του σχολείου που προπονούσαν οι απασχολούμενες στον σχολικό αθλητισμό πρωταθλήτριες και καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής Μ. Λουκά και Στ. Λουκά καθώς αργότερα και η Λ. Λουκά , οι οποίες παράλληλα δημιουργούν από το 1988 ένα νέο κέντρο εκμάθησης του Πινγκ-Πονγκ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Στα χρόνια δραστηριοποίησης του Π.Κ.Τ.Δ. αναδείχθηκαν και αναδεικνύονται πολλοί ταλαντούχοι αθλητές με σημαντικές επιτυχίες και αρκετοί από αυτούς κλήθηκαν στις προεθνικές ομάδες Παμπαίδων(όσο υπήρχε), Παίδων, Κορασίδων, Εφήβων και Νεανίδων, Αντρών και Γυναικών.

Το 1990 είναι έτος καθοριστικό για την πορεία του αθλήματος στο Δήμο Ταύρου μιας και νέος αθλητικός νόμος υποχρεώνει την ομάδα να γίνει τακτικό μέλος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και το πιο σημαντικό από όλα είναι η δημιουργία της δεύτερης ομάδας Πινγκ-Πονγκ με την ονομασία Α.Ο Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ταύρου ( Α.Ο.  ΔΑΟΤ ).

Σχηματίζεται διοίκηση με βασικό κορμό τους δημοτικούς συμβούλους από όλους τους χώρους και πλαισιώνεται από γονείς των αθλουμένων όπως οι : Π.Κιούφης, Ι.Εξαρχος, Ι.Τερζάκης, Α.Εξάρχου, Στ.Μαστρογιαννόπουλος, Λ.Αρσενιάδης, Γ.Τσαμόπουλος, Δ.Φελούκας, Πρ.Χατζόγλου και με προέδρους τον Δήμαρχο Ταύρου Δ.Σούτο στο Α.Ο. Δ.Α.Ο.Τ και τον Αντιδήμαρχο Π.Ψύλλα στον Α.Σ. Π.Κ.Τ.Δ.

Η Επιτραπέζια Αντισφαίριση του Ταύρου έχει πετύχει κάτι μοναδικό στην ιστορία του Ελληνικού Πινγκ-Πονγκ: στην αγωνιστική περίοδο 1999-2000 στο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων σε 7 διαφορετικές κατηγορίες κατέκτησε 7 πρώτες θέσεις. Από τότε ακολουθούν εκατοντάδες διακρίσεις στις τρεις πρώτες θέσεις αλλά και πλασαρίσματα σε πολύ καλές θέσεις σε Ατομικό και Ομαδικό επίπεδο με κυριότερη την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδος Γυναικών το 2002 με τις Κ.Ντούλακη, Χρ.Φίλη, Φιλ.Εξάρχου, Κων.Μάγκου, Γιαν.Τραντάκη.

Επίσης τρεις φορές οι αθλητές του Ταύρου συμμετέχοντας με τις σχολικές ομάδες του Λυκείου κατέκτησαν την 5η-6η θέση στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα.